Nieuws

Boko’s Toptrainer gaat zeventiende editie in

Iedereen kan weer gratis deelnemen aan het populaire Boko’s Toptrainer. Dat wordt inmiddels alweer de zeventiende editie van dit spel, waaraan jaarlijks velen met plezier deelnemen. De spelregels zijn om de spanning wat te laten toenemen enigszins aangepast.

Sinds Kees Zijp in 2000 de eerste editie won, heeft het spel wel vaker wijzigingen ondergaan. Terwijl de eerste edities alle deelnemers nog met de hand moesten worden ingevoerd, omdat alleen schriftelijk kon worden ingeschreven, werd vanaf de derde editie gebruik gemaakt van een voor het spel ontworpen programma. De puntentelling werd aangepast en op verzoek van sponsor John Bootsman werden later ook tweejarigen aan de te vormen stallen toegevoegd. Dit jaar gaan we de puntentelling op de schop gooien, zodat de eerste vier aankomende paarden van de echte topkoersen wat passender worden beloond.

In de modale koersen worden voor de eerste vier aankomende paarden nog altijd 5,4,3 en 2 punten uitgedeeld. Vanaf 1500 euro worden dat 7, 6, 5 en 4 punten en dat loopt op tot 10, 7, 6 en 5 punten voor koersen met een eerste prijs van 5000 euro of meer.

Daarnaast zijn er speciale koersdagen waar de te verdienen punten worden vermenigvuldigd met de factor twee – zoals de meeting van 21 juli met het Kampioenschap Nederlandse Paarden, de Derby der Vierjarigen, maar ook die van de 4,5 kilometer in Alkmaar – of zelfs met de factor drie, zoals de dag van de Derby of de Fokkers Trofee. Dat houdt in dat de echte topkoersen, zoals de Derby, nu voor de winnaar dertig punten gaan opleveren. Voor de strategie zal het niet veel uitmaken, maar we hopen daardoor wel meer wijzigingen aan de kop van de ranglijst te zien.

Naast de mogelijkheid tot het kiezen van drie driejarigen, drie vierjarigen en zes oudere paarden kunnen ook weer twee tweejarigen worden toegevoegd. Ook deze staan deze week vermeld in de lijst met te kiezen paarden. Er zijn geen beperkingen voor wat betreft het te kiezen aantal paarden uit één stal. Daarmee zou men dus weer een stal kunnen samenstellen met paarden van succesvolle stallen. Dat zorgt ervoor dat we dit niet hoeven te controleren en we deelnemers uit moeten sluiten die – vaak onopzettelijk – niet aan die oude voorwaarde voldoen.

Ongewijzigd is ook de website waarop u het formulier straks kunt invullen. Deze is weer te vinden via een link op www.drafsport.nl. Via deze link is het ook mogelijk de standen op te zoeken. Mogelijk is de lijst met te kiezen paarden bij het verschijnen nog niet ingevoerd, dan graag nog even wachten met insturen. Schriftelijk insturen mag weliswaar ook weer, maar heeft vanwege de handarbeid die we eraan hebben uiteraard niet onze voorkeur. Zie voor het deelnemersformulier de bon elders in dit nummer van Draf & Rensport.

Invullen kan tot aan de start van de eerste koersdag die meetelt, namelijk vrijdag 14 juli (iets na 11.00 uur) wanneer op de baan van Wolvega wordt gekoerst. Voor die eerste speelweek wordt net als de laatste jaren overigens nog GEEN weekprijs uitgeloofd. Dat houdt in dat het geen zin heeft om met een vroege weekprijs te ‘pieken’. Na 14 juli tellen alle meetings van 2017 mee. Kortebaandraverijen tellen zoals gebruikelijk niet mee. Hiervoor heeft www.kortebaandraverijen.nl overigens een eigen tipcompetitie voor de liefhebbers van het sprintwerk.

Let er goed op dat u een bankrekening met IBAN-code invult, waarop de weekprijzen van 25 euro kunnen worden overgemaakt! Dat voorkomt een hoop extra werk voor de organisatie. Deze weekprijzen zijn uitgeloofd door Boko Stables Nederland, want ook dit jaar zet John Bootsman zijn schouders onder het spel. Alle weekwinnaars ontvangen een wedbon van Boko Stables die ook daadwerkelijk op de koersen moet worden ingezet. Het resultaat van die weddenschappen wordt vervolgens aan de weekwinnaars uitgekeerd. Op die manier draagt het spel ook nog enigszins bij aan de gelukkig weer in de lift zittende toto-omzetten. De hoofdprijs is dit jaar een geheel verzorgde reis naar het Zweedse Solvalla, eveneens aangeboden door Boko Stables. De nummers twee tot en met vier verdienen een jaarabonnement op Draf & Rensport en de nummer vijf krijgt dit jaar een wedbon van honderd euro. Omdat Jack Borsjes is gestopt met zijn onderneming Green Valley komt de periodeprijs in de oude vorm (een picknicktafel) te vervallen.

Uiteraard bent u vrij om voor kennissen, vrienden of familieleden een formulier in te vullen. Graag zelfs, hoe meer deelnemers, hoe spannender het spel. Denkt u er wel om dat we een maximum van drie inzendingen per huisadres hanteren! Wie wordt de opvolger van Chris van der Togt?

« Terug

» Nieuws archief